Pressemeddelelse: Brandrådgiver klasse 2

Kontakt os i dag

Lafuco’s kompetenceportefølje udvides med brandsikring

Lafuco’s kompetenceportefølje har fået endnu et ekspertiseområde, efter at projektchef Henrik Jensen har færdiggjort sin brandrådgiver-uddannelse.

”Breddekrav på branddøre er typisk ikke specificeret i arkitekternes rapport. Hvis man laver fejl på bredden, kan det hurtigt koste 40-50.000 at rette op på fejlen – og det er vel at mærke for hver enkelt dør. Det kan koste bygherrerne dyrt, og derfor er det vigtigt at kunne stille de kritiske spørgsmål til arkitekterne i tide.”

Sådan fortæller projektchef hos Lafuco, Henrik Jensen, om en af farerne ved ikke at have en intern brandrådgiver. Henrik har netop afsluttet uddannelsen ”DBI certificeret brandrådgiver klasse 2 – præaccepterede løsninger”, og det har løftet Lafucos kompetenceniveau.

”Nu kan vi ikke kun bistå med levering og opsætning af brandsikre løsninger men også være med i processen om at læse brandstrategirapporterne og forstå problemstillingerne omkring de brandtekniske installationer. Dermed kan vi bistå arkitekterne med ekspertviden, så der ikke laves dyre fejl”, fortæller Henrik Jensen.

En attraktiv samarbejdspartner
Det vil altid være et mål hos Lafuco at minimere fejl og have øje for alle detaljerne. Det handler ikke kun om at være ambitiøse og stile efter perfektion, men også om at optimere projekternes processer og selvfølgelig have øje på bundlinjen.

”Med en grundlæggende viden omkring projektering af den enkelte brandtekniske installation kan vi se, hvor ændringer er nødvendige på baggrund af klassifikationsgrad. Det er med til at gøre os til en mere attraktiv samarbejdspartner. Alle synes, at det er sjovest at lave det rigtige første gang. Det er demotiverende at sætte noget op, for så at skulle pille det ned igen”, afslutter Henrik Jensen.

Blå Bog

Henrik Jensen har været ansat i Lafuco i 19 år. Han startede sin karriere som tømrer, hvorefter han avancerede til byggeleder, siden projektleder og nu også projektchef. Henrik har i 10 år interesseret sig for og arbejdet med brandklassifikation af glasvægge med døre, og har nu uddannet sig til at være ”DBI certificeret brandrådgiver klasse 2 – præ-accepterede løsninger”.

Om Lafucos brandtekniske løsninger

Brandvægge forhindrer og forsinker spredningen af ild, strålevarme og sundhedsskadelig røg, så mennesker i bygninger når ud, inden der sker alvorlige skader. Derudover sikrer brandvægge flugtvejene i bygningen, så der altid er en vej ud i tilfælde af brand. Det skal nævnes, at vores brandglasvægge har høj lydisolation, og vores døre op til 44 dB sikrer dig god komfort. Vores brandelementer er topsikre brandvægge og -døre. Dem har vi siden 1997 leveret til skoler, lufthavne og erhvervskontorer. Alle vores systemer er altid testet efter de gældende regler og EU-normer, så sikkerheden bevares.

Skriv til os

+45 43 53 40 40