Pressemeddelelse: Lafuco’s 25-års jubilæum

Kontakt os i dag

Pressemeddelelse: Lafuco’s 25-års jubilæum

Da de to kinesiske pandaer, Xing Er og Mao Sun, ankom til Zoologisk Have i 2019, blev de introduceret for publikum bag bølgende glasværn. Glasvægsentreprenøren Lafuco stod bag projekteringen af den unikke afskærmning, og dette er blot ét af en række ikoniske projekter, som virksomheden har bidraget til. I år kan Lafuco fejre deres 25-års jubilæum, og vi ser i denne anledning på, hvad det kræver at kunne kalde sig for Danmarks mest innovative leverandør af glasvægge i højeste kvalitet.

Rammerne for det mulige strækkes

Det kræver nytænkning og alternative løsninger at være leverandør af glasløsninger til unikke projekter. Opsætningen af glæsværnet i panda-buret er langt fra det eneste projekt, som Lafuco står bag. Faktisk kan de bryste sig af at stå bag glasløsninger til nogle af Danmarks mest berømte bygninger som fx Axel Towers, Experimentarium, Søfartsmuseet, DTU Science Park og Københavns Lufthavn. Og så har de monteret Danmarks måske højeste indvendige glasvæg på Syddansk Universitet i Kolding. Men rammerne skal strækkes for, hvad der er muligt, når man står bag projekteringen af skræddersyede glasløsninger i denne kaliber. Det fortæller Lafucos administrerende direktør, Ole Kjeldgård.

Innovation er vejen til unikke løsninger

”Vi elsker at tænke ud af boksen og skabe unikke løsninger til erhvervslivet. Lafuco gør det, der synes umuligt, til en realitet. Sådanne projekter sætter gang i de små grå, for opmålingen inden projektering skal sidde lige i skabet, og der er nultolerance på afvigelser i glassamlingerne”, fortæller Ole Kjeldgård og fortsætter:

”Der kan være skrå vinkler og låste mål fx pga. loftbjælker, og ofte skal montagen planlægges ned i mindste detalje, fordi der er meget lidt plads at navigere rundt på. Rustikke materialer kræver indarbejdelse af tolerencer, og forberedelsen til montagen er altafgørende pga. glassets vægt og længde. Vi bliver aldrig trætte af at blive udfordret, for det holder os og vores hjerner i gang – og ikke mindst, så bliver vi ved med at være innovative”, afslutter Ole Kjeldgård, der har stået i spidsen for Lafuco siden 2013.”

 

Du læser også artiklen i BYGGERI+arkitektur.

Skriv til os

+45 43 53 40 40